Na twee weken verhuizen de kalveren naar groepsaccommodatie waar de automatische drinkmachine 8 liter melk per kalf per dag levert. En de Kalvolac CAIR wordt ook via dezelfde machine geleverd. “Het is nooit klonterig en het mengsel is altijd glad”, merkte ze op, eraan toevoegend dat ze altijd bijzondere aandacht besteedt aan hygiëne in en rond de machine. “Ik maak de machine mond elke dag schoon en vervang de tepels en slangen elke vier weken. Hygiëne is vooral belangrijk in de zomermaanden, om diarree te voorkomen.”
Wietske legt eerst een lege melkpoederzak op de vloer van de individuele hokjes, bedekt met stro, om tocht te voorkomen. Als de temperatuur onder de 10 graden Celsius daalt, heeft elk kalf zijn eigen deken en op de dag van de geboorte wordt er een warmtelamp in het hokje geplaatst. Vanaf dag één heeft elk kalf zijn eigen waterbak die elke dag wordt ververst, waaraan een kommetje kalfsmuesli wordt toegevoegd na de colostrumperiode.