De samenstelling van Kalvolac melkpoeders onder de loep

Op het label van een zak Kalvolac melkpoeder vind je verschillende namen, zoals caseïnaat, lactoferrine, wei en IMAGRO. Laten we ze stuk voor stuk bekijken:

Wei
Wei is een eiwitrijk product dat ontstaat bij de productie van kaas. Het wordt verkregen uit het vloeibare deel van melk na het stremmen van de wrongel. Wei is gemakkelijk verteerbaar voor kalveren en stimuleert de ontwikkeling van de pens.

Caseïnaat
Caseïnaat wordt gewonnen uit magere melk en ontstaat bij de bereiding van boter. Het bestaat voor negentig procent uit eiwit. Caseïnaat is niet gevoelig voor het stremsel in de lebmaag van een kalf, maar wel voor de zure omgeving daar. Het zorgt voor een balans tussen snel en langzaam verteerbare eiwitten.

Lactoferrine
Dit melkeiwit komt in hoge concentraties voor in biest. Het heeft een anti-bacteriële en anti-virale werking, ondersteunt het immuunsysteem en vergroot de weerstand van kalveren.

IMAGRO
IMAGRO is een mengsel van organische zuren, pro-biotica, pre-biotica en een emulgator. Organische zuren pakken ziekteverwekkers in maag en darmen aan, terwijl pro-biotica goede bacteriën zijn die slechte bacteriën verdringen.

Kalvolac staat voor de beste voeding en probleemloze opfok met minder werk voor de boer en minimale ziektes. Het ondersteunt de essentiële groei en gezondheid van kalveren, wat resulteert in zeer productieve melkkoeien.

Deel dit artikel